Individuel terapi

Rigtig mange mennesker benytter sig af individuel terapi i en kortere eller længere periode i livet. Det kan være, at man er inde i en udviklingsproces, eller måske oplever man forskellige problematikker eller udfordringer, som skygger for glæden og påvirker livskvaliteten negativt.

 

Hvordan foregår individuel terapi?

Den individuelle terapiform foregår typisk som en helt almindelig samtale. Det betyder, at du er alene med mig, og jeg har naturligvis tavshedspligt ligesom fx din læge. Det er rigtig vigtigt for mig som din terapeut, at du ved, at vores samtale er fortrolig.

Når vi mødes, koncentrerer vi os om dig og de ting, du har lyst til at fokusere på. Jeg giver dig ikke løsningen eller opskriften på, hvad vi skal tale om, men jeg lytter og stiller spørgsmål. På den måde kan vi sammen finde frem til de emner, der har betydning for dig, og du hjælpes til at forstå og opleve, hvad det vil sige at være dig.

 

Udfordringer i livet eller personlig udvikling

Der kan være mange forskellige grunde til at gå i terapi, men det er ikke altid, man selv kan sætte ord på, hvorfor man har ’ondt i livet’, eller hvorfor man føler behov for udvikling. Nogle mennesker befinder sig i sorg efter en konkret episode som for eksempel et dødsfald, en skilsmisse eller en ulykke, mens andre mennesker kan føle, de står stille og har behov for udvikling. En tredje gruppe mennesker føler sig måske helt tomme indeni og har svært ved at udtrykke, hvad det er, der frustrerer eller gør ’ondt’.

 

Typiske årsager til individuel terapi:

·       Stress

·       Depression og depressive tanker

·       Angst

·       Problemer i privatlivet/familielivet eller på arbejdspladsen (opdragelse, udfordrede børn eller unge, parforholdet)

·       Misbrugsproblemer

·       Eksistentielle kriser (man føler sig handlingslammet og måske har man mistet livsmodet/livsglæden)

·       Personlig udvikling (hvordan udtrykker jeg bedre følelser og ønsker – og dermed evnen til at omgås andre? Og spørgsmål om livet og én selv – hvem er jeg, og hvad vil jeg?)